První závody letošní sezóny



Datum konání:
1.9.2013

Začínajícím školním rokem započalo také trénování mladých hasičů v Nebušicích. Ihned na prvním tréninku se děti začali připravovat na disciplínu ze hry PLAMEN – ZPV, neboli závod požárnické všestrannosti. V této disciplíně děti běží okruh dlouhý cca 2-3 kilometry a postupně plní na šesti kontrolách natrénované úkoly, mezi které patří například střelba ze vzduchovky, zdravověda, rozpoznávání topografických značek, uzlováni aj.

Mezi tréninky jsme se zúčastnili Zličínského dvojboje. Jednalo se o závod složený ze dvou disciplín. Pro nás první disciplínou byl požární útok, který také byl k vidění na Rozloučení s prázdninami, a druhou disciplínou štafeta požárních dvojic. Naše děti bez tréninku obsadily 10. místo.

Poté jsme se dále věnovali přípravě ZPV. Jak jsme děti připravili, se ukázalo na závodech ZPV, které se konaly druhý víkendu v říjnu. V sobotu startovaly starší děti, které běžely v kategorii starší poprvé a obsadily krásné 12. místo. Dalším krásným překvapením bylo umístění mladších dětí, které v neděli obsadily 14. místo. Jak děti, tak i my, trenéři, jsme měli radost a byli jsme příjemně překvapeni. Toto byl poslední závod v letošním roce a my se těšíme na jaro, kdy budeme soutěžit v uzlování.