A už je doma - nová technika u hasičů v Nebušicích



Po dlouhé době se konečně podařila obměna již dosluhující hasičské techniky i u naší jednotky SDH Nebušice.
Ve středu 2.11.2011 jsme si po dlouhých měsících napjatého očekávání přivezli repasovanou Tatru z Kometu Pečky.
Ještě téhož večera jsme se vrhli na výměnu pneumatik z naší starší Tatry a zároveň k přesunutí vybavení, aby automobli byl co nejdříve připraven pro zařazení do výjezdu.
Tatru jsme obdrželi převodem od zaniklé jednotky městské části Praha-Nedvězí. Vozidlo bylo v dosti žalostném stavu, ale díky získáné dotaci z Magistrátu hlavního města Prahy mohlo být převezeno k opravě a částečné modernizaci do již zmíněné firmy Komet Pečky. Na Tatře byla provedena oprava účelové nádrže, včetně vytvoření nových úložných prostor pro materiál, a provedeno kompletní nalakování. Dále byl opraven podvozek, přetěsněn a seřízen motor, nanesen povrchový vnitřní nátěr nádrže na vodu a bylo doplněno výstražné zařízení dle současných bezpečnostních požadavků. Ještě nás na ni čeká několik dalších úprav svépomocí, které nemohly být z důvodu omezeného rozpočtu realizované přímo u dodavatele oprav, ale to bude pro nás už jen drobnost. 
Věříme, že nám bude toto vozidlo dobře sloužit, budeme se na něj moci při zásazích spolehnout, a tak přispěje ke zvýšení bezpečnosti nás všech nejen v naší obci!

VIDEO Z PŘÍJEZDU